In maart 2017 zijn we begonnen met het onderzoek ‘Veilig in beweging blijven’ of in het kort VIBE. Met het onderzoek kijken we naar de invloed van loopvaardigheid en de eigen perceptie hiervan op valrisico en fysieke activiteit in het dagelijkse leven bij ouderen. We hebben inmiddels meer dan 180 mensen mogen verwelkomen bij de metingen en dat betekend dat we over de helft zijn van het aantal deelnemers die we willen includeren voor november. Tijd om te kijken wat we allemaal hebben meegemaakt!

Tot nu toe hebben we 35 vallen geregistreerd waarvan de meesten gelukkig zonder zwaar letsel waren. Van de 180 deelnemers is het grootste deel van het vrouwelijke geslacht, bijna 75% van de deelnemers is vrouw. De mannen zijn met een gemiddelde leeftijd van 73 jaar wel net iets ouder dan de vrouwen, die gemiddeld 71 jaar oud zijn. De sterkste vrouw wist 40 kg weg te knijpen tijdens de handknijpkracht test en de sterkste man kwam tot de 67 kg. Natuurlijk hebben we ook even gekeken hoe iedereen het gedaan heeft op de inschattingstaken, maar daar zullen wij later meer over schrijven. Hieronder vindt u een overzichtje van wat we hebben gevonden.

 

 

Overstap scores

 

 

Rivier scores

 

 

Ver stap scpres

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s